joomla

21 квітнтя 2013 року, у п’яту неділю Великого посту, в місті Радивилові вперше відбувся вечір духовної музики, що мав назву «Дзвони душі людської». Ця подія відбувалася у районному будинку культури.

У святі взяли участь багато співучих колективів Радивилівського району, які своїм красивим виконанням постових піснеспівів несли глядачу новий погляд на духовне життя, на сприйняття віри, виховання в любові до Бога і до ближнього. Приємно й те, що спільні зусилля Культури району і Православної церкви внесли і свої корективи у світогляд жителів нашого мальовничого куточка Рівненщини. Все, що відбувається, діється з благословення Всевишнього, і це добре, коли ми відчуваємо на собі промисел Божий, бо все наше життя сповнене різних проблем і суєт сьогодення.

Кожна духовна пісня – це величний скарб нашого християнського життя. Саме там відкривається наша сутність і усвідомлюється подальший шлях за покликом серця і совісті. В рядках постових піснеспівів викриваються моменти жалю, скорботи, прозріння перед Розп’ятим Христом, ридаючою Богородицею, перед усіма тими хто відчував і відчуває велике горе і страх за гріховні вчинки необачних і засліплених ненавистю людей. Саме тому кожен присутній, у цей духовний недільний вечір зміг відірватися від своїх земних справ і прийти, щоб відгукнулася і його душа.

Вечір духовної пісні розпочався молитвою «Отче наш», яку заспівали діти вокального ансамблю РБК « Веселі нотки». Далі із словом вітання до всіх присутніх звернувся благочинний Радивилівського району, протоієрей Ігор Данилюк.

Хор священників Радивилівського благочиння УПЦ КП «Емануіл» виконав постові піснеспіви: «Який солодкий піст…», «Прийде година…», «Царице моя Преблагая…».

Величаво і натхненно виконували молитви та духовні пісні церковні хори, аматорські колективи району та окремі виконавці: дитячий церковний хор Свято-Олександро-Невської парафії (керівник Марія Семеряк), хор церкви Різдва Пресвятої Богородиці с.Опарипси (керівник Олеся Галич), хор Свято-Вознесенської церкви м. Радивилова (керівник Наталя Бурлікова).

Особливо тепло прозвучала молитва «До Божої ікони» (слова Богдани Бабак, музика о. Олега Бабака) у виконанні отця Олега Свято-Михайлівської церкви с. Срібне з донечками Уляною та Оксаною.

Щиро аплодували глядачі народному аматорському хору РБК (керівник Ярослав Жолнович) та народному аматорському академічному хору (керівник Ірина Тайструк).

Зворушили присутніх своїм співом вокальні ансамблі с. Ситне (керівник Людмила Мандзюк), клубів сіл Хотин (керівник Світлана Кімеєва), Баранне (керівник Марія Ясковець) та вокальне тріо клубу с. Опарипси у складі Ганни Мартинюк, Галини Волянюк та Олесі Галич.

На завершення прозвучала молитва, яку співають у різних куточках світу, яка єднає серця усіх українців на землі, яку вважають духовним гімном України - «Боже Великий Єдиний».

На святі були присутні, голова районної ради Пастух Олександр Володимирович, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Шуст Тетяна Олександрівна та духовні наставники релігійних громад району.

Нехай же початок такого величного кроку на в напрямку духовності буде оповитий і іншими заходами, які нестимуть велику спадщину любові і ласки Божої на землі.

протоієрей Олег Бабак,
настоятель Cвято-Михайлівської парафії УПЦ КП,
с. Срібне Радивилівського благочиння