joomla

FilaretСвятійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет прибуде на  Рівненщину в суботу, 25 червня, ввечері. На під’їзді до м. Дубна його зустрічатимуть: керуючий Рівненською єпархією Митрополит Рівненський і Острозький Євсевій, намісник Свято-Георгіївського монастиря на Козацьких Могилах архимандрит Олексій, вище духовенство єпархії, керівництво Рівненської області, Дубенського району та м. Дубна.

26 червня, у Неділю всіх святих землі Української, Святійший Патріарх Філарет очолить урочисте богослужіння під відкритим небом у Свято-Георгіївському монастирі на Козацьких Могилах (с. Пляшева Радивилівського р-ну Рівненської обл.). та візьме участь у церковно-державних урочистостях з нагоди вшанування пам’яті українських героїв – козаків і селян, які загинули 360 років тому в битві під Берестечком (1651 р.). Святійшому владиці за літургією та панахидою співслужитимуть єпископат та чисельне духовенство УПЦ Київського Патріархату

Також Святійший Патріарх Філарет, разом з духовенством, державними та громадськими діячами, візьме участь в урочистій ході до пам’ятника героям битви під Берестечком, який знаходиться перед монастирем, та покладе квіти до підніжжя монументу.

У цей же день заплановано відбуття Святійшого Патріарха до Києва.

Прес-служба Рівненської єпархії