joomla

19 листопада, в другій половині дня, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон звершив чин освячення новозбудованої каплиці на честь святого великомученика Юрія Переможця на території військової частини в селі Велика Любаша Костопільського району.

Під час богослужіння владиці співслужив настоятель каплиці, благочинний Костопільського благочиння протоієрей Андрій Кононець, протоієрей Володимир Челій та протодиякон Сергій Кульчинський.

Разом з духовенством молився голова Костопільської РДА Олександр Середа, голова Костопільської районної ради Сергій Ткачук, командир військової частини полковник Олександр Раков, депутат Рівненської обласної ради Анатолій Алєксійчук, а також військовослужбовці та їх сім'ї.

По завершенні чину освячення архієпископ Іларіон звернувся до присутніх з повчальним словом та відзначив військовослужбовців і меценатів Архієрейськими благословенними грамотами. Нагороди отримали: командир частини полковник Олександр Раков, заступники командира майор Денис Журбенко та майор Роман Федчук, а також меценат Василь Ластовчук.

Прес-служба Рівненської єпархії