joomla

20160501004316

Щороку другу неділю травня прийнято вважати днем, коли майже увесь світ відзначає День матері.  Напередодні цього свята  архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон привітав матерів:

Любі наші матері! Щиросердечно вітаю вас із Днем матері! Шанобливе та поважне ставлення до матері, її високий авторитет у сім’ї та суспільстві за всіх часів притаманні українському народу, а материнська молитва була і є надійною та могутньою опорою духовності українців.

Образ матері, її сердечне тепло та ласка для кожної людини назавжди залишаються найдорожчими святинями, що втілюють моральні чесноти, уособлюють незрадливість і самопожертву, символізують життя, родинне тепло, затишок і всепереможну любов.

Низько вклоняюся вам, дорогі матері, за вашу віру і терпеливість, за ніжність і ласку, за вашу щоденну нелегку працю, за ваші молитви, які оберігають нас.

Доземний уклін усім матерям, чиї сини та доньки боронять нашу рідну землю на Сході України. Ви витираєте сльози, але відпускаєте своїх дітей на війну. Підтримати цей вибір власної дитини, благословити її на захист України – це справжній материнський подвиг!

Особлива шана тим матерям, чиї голови покрили чорні хустки, хто за останні роки не дочекався додому своїх дітей. Дякую вам, за те, що виховали патріотів, які ціною власного життя, дають героїчну відсіч ворогу.

Земний уклін багатодітним матерям та всім жінкам, які взяли у свої сім'ї на виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Ви завжди залишатиметесь взірцем мужності та милосердя.

Дорогі наші матері! Щира вам вдячність за життя і виховання, відданість і ласку, розуміння та надійну підтримку. Здоров’я і щастя, миру та злагоди вам, наші дорогі неньки!

Іларіон,

архієпископ Рівненський і Острозький