joomla

6 червня 2021 року, в шосту неділю після Пасхи, про сліпого, у Рокитному відбулося закладення каменю на місці будівництва Свято-Володимирського храму. 

 

Чин закладення каменю та Божественну літургію, на запрошення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона, очолив митрополит Вінницький і Барський Симеон.

 

Владиці Симеону співслужив митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, секретар єпархії протоієрей Сергій Лучанін, благочинний Варашського благочиння протоієрей Віталій Боднар, благочинний Сарненського благочиння протоієрей Андрій Гаврилюк, настоятель храму протоієрей Діонісій Карпов та численне духовенство. 

 

Під час Малого входу протоієрей Діонісій Карпов, з благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, був нагороджений правом носіння хреста з прикрасами.

 

За Божественною літургією була вознесена молитва про припинення епідемії короновірусу та визволення України від нашестя чужинців.

 

Прикінці відправи  ряд меценатів були удостоєні високих церковних нагород.

 

Читайте наші новини у Telegram адже це швидко, зручно і завжди у вашому смартфоні.

 

Пресслужба Рівненської єпархії

фото Василь Мосійчук