joomla

У зв’язку із повідомленнями у багатьох ЗМІ інформації про затримання працівниками поліції у Рівному нетверезого чоловіка, який представився священиком Київського Патріархату з села Гільча Здолбунівського району, прес-служба Рівненської єпархії, з благословення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона надає коментар щодо вищезазначеної події

Перш за все, офіційно повідомляємо, що в селі Гільча Здолбунівського району, на сьогоднішній день нема зареєстрованої парафії УПЦ Київського Патріархату.

В той же час в селі діє Свято-Миколаївська парафія УПЦ Московського Патріархату, настоятелем якої (згідно офіційного сайту Здолбунівського благочиння УПЦ МП pruxod.church.ua) є протоієрей Валерій Усик.

Разом з тим, у розмові із кореспондентом інформаційного агентства «ERVE.UA», секретар Рівненської єпархії УПЦ МП прот. Віталій Герлінський визнав, що священнослужитель, якого у Рівному затримали напідпитку є кліриком їхньої єпархії та з ним буде проведено бесіду.

У зв’язку з цим, вчергове нагадуємо всім, хто знову хотів дискредитувати УПЦ Київського Патріархату, що батьком неправди є диявол (Ін. 8, 44). А всякий, хто обирає неправду, стає його слугою і накликає на себе гнів Божий та відплату за вчинене зло. Бог бачить все, і суд Його буде за кожне неправдиве слово…

Прес-служба Рівненської єпархії