joomla

25 травня 2014 року, з нагоди 14 річниці освячення Михайлівського собору столиці, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відслужив Божественну літургію.

На площі перед двінницею Михайлівського монастиря Предстоятеля Київського Патріархату зустрів намісник монастиря - єпископ Вишгородський Агапіт, єпископат, братія монастиря та запрошене духовенство. Урочистою ходою священнослужителі прослідували до Михайлівського собору.

Його Святості співлужили: намісник Михайлівського Золотоверхого монастиря, єпископ Вишгородський Агапіт, керуючий справами Київської Патріархії; Патріарший намісник, митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній; мирополит Львівський і Сокальський Димитрій; митрополит Білгородський і Обоянський Іоасаф; митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан; архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон; архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій; архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент; архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький Нестор; єпископ Вінницький і Брацлавський Михаїл; єпископ Кіровоградський і Голованівський Марк; єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан; єпископ Васильківський, вікарій Київської єпархії Лаврентій; єпископ Іоан (Швець), єпископ Адріан (Кулик), братія Михайлівської обителі, запрошене духовенство.

Під час Літургії Святійший Патріарх Філарет рукоположив іподиякона Тараса Салюка у сан диякона.

На запричасному стиху проповідував насельник Михайлівського монастиря ієромонах Арсеній (Стебиволк).

Опісля Причастя мирян з проповіддю до присутніх звернувся Святійший Патріарх Філарет. Предстоятель Київського Патріархату привітав парафіян монастиря з річницею відновлення і освячення Михайлівського собору.

Після Літургії відбувся Хресний хід навколо головного собору обителі і відслужений молебень за мир в Україні та позбавлення Вітчизни від нашестя ворогів.

Намісник монастиря подякував Святійшому Владиці за візит та підніс йому кошик квітів.

За інформацією cerkva.info