joomla

09 червня 2014 року, в День Святого Духа, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон з архіпастирським візитом відвідав Свято-Троїцьку парафію с. Набережне Радивилівського благочиння, де звершив чин освячення новозбудованого храму на честь Святої Трійці та очолив Божественну літургію.

Його Високопреосвященству співслужили: архімандрит Кіріон (Інасарідзе), заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків Київського Патріархату; благочинний Радивилівського благочиння прот. Ігор Данилюк; настоятель храму прот. Іоан Прокопчук; намісник Свято-Георгіївського чоловічого монастиря на Козацьких Могилах ігумен Софроній (Бордюк), насельник обителі ієромонах Онуфрій (Ляда) та запрошене духовенство.

Прикінці літургії архієпископ Іларіон звернувся до присутніх з повчальним словом, у якому привітав настоятеля та парафіян з освяченням новозбудованого храму та відповідно до Указу Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, нагородив благодійника – Жулинського Миколу Григоровича – орденом Святого Юрія Переможця.

Також владика Іларіон вручив настоятелю новоосвяченого храму прот. Іоану Прокопчуку та активним парафіянам Патріарші та Архієрейські благословенні грамоти.

Закінчилось богослужіння молитвою «Боже Великий, Єдиний…»

Прес-служба Рівненської єпархії