joomla

14 серпня, коли Церква Христова святкує свято Винесення Чесного Хреста Господнього і пам'ять святих мучеників Маккавеїв, матері їхньої Соломонії та учителя їхнього Єлеазара у Свято-Покровському кафедральному соборі м. Рівне було звершено дві Божественні літургії.

Тисячі вірян прийшли цього святочного дня на богослужіння. Слід зазначити, що не тільки верхній і нижній храм повністю були заповнені людьми, але й все подвір’я біля собору. Велика кількість християн і серед них багато дітей під час літургій приступили до святого Причастя.

Традиційно на вулиці в ківорії було освячено воду якою було окроплено православних вірних, які принесли цього дня до храму мед, зілля та квіти. Під час богослужінь підносилися молитви за мир і злагоду в Україні і про визволення нашої Держави від нашестя чужинців.

Також в кінці пізньої літургії старший священик кафедрального храму прот. Роман Довбета, з благословення архієпископа Рівненського і острозького Іларіона привітав від імені братії собору клірика Покровського собору протоієрея Миколая Головченка із шістдесятилітнім ювілеєм і вручив йому патріаршу нагороду – орден святого великомученика Георгія (Юрія) Переможця.

На завершення слід сказати, що така велика кількість православного люду, яка була на святкових богослужіннях у Свято-Покровському соборі вселяє надію в те що в Україні вже в недалекому майбутньому буде створено Помісну Православну Церкву.

протоієрей Миколай Капітула,
клірик Свято-Покровського собору м. Рівне