joomla


З благословення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона, під керівництвом прот. Василія Рудніцького, 26 вересня 2014 р. розпочався новий навчальний рік у дитячій Недільній школі яка діє при Рівненському єпархіальному управлінні.

З цієї нагоди у Свято-Воскресенському кафедральному соборі було відслужено урочистий молебень перед початком навчання.

Діяльність недільної школи — одна із важливих сторін церковного життя. Її існування необхідне, щоб життя церковної спільноти набуло всесторонність, повноту. Якщо діти ходять до храму, а ще крім цього їм пропонуються різноманітні заходи — і уроки Закону Божого, і відвідування святих місць, і радісні дитячі свята на — все це здійснює благотворний вплив на їхні душі, доповнює сімейне виховання. Основне завдання недільної школи — це виховання живої і глибокої віри. Дуже важливо розкрити для дітей спадкоємність поколінь, значення того, що православна віра — це віра наших предків, нашого народу. Щоб вони переконувалися на власному досвіді, як віра допомагає в нашому непростому житті, в стосунках у родині, у дружбі з ровесниками тощо.

По завершені молебню з повчальним словом звернувся духовний наставник недільної школи прот. Василій Рудніцький, який наголосив на важливості здобуття духовних знань та побажав усім плідної праці і успіхів.

Потім отець Василій окропив викладачів, вихованців та їх батьків освяченою водою.

По завершенні богослужіння було проведене перше у цьому навчальному році заняття.

Викладачі недільної школи щиро вірять у те, що ті основи християнського виховання, які здобувають діти відвідуючи недільну школу допоможуть їм долати всі труднощі, якими так насичене життя сучасної людини.

Василь Деркач,
викладач Недільної школи