joomla

Якщо хтось іще сумнівався в антиукраїнській діяльності Української Православної Церкви Московського Патріархату, то міг побачити, як священноначаліє Російської Церкви в Україні шанує наших героїв.

8 травня на святковому засіданні Верховної Ради приуроченому вшануванню Перемоги у Другій Світовій війні представники УПЦ МП на чолі із предстоятелем митрополитом Онуфрієм не встали, коли Президент зачитував імена тих, хто був удостоєний звання героїв України за останній рік, під час неоголошеної війни на Донбасі.

67

Цими діями представники Російської Церкви в Україні показали своє справжнє ставлення до тих, хто виконуючи Заповідь Божу боронить свою Рідну землю від окупантів. Можна багато говорити стосовно цього прикрого інциденту, можна багато виправдовуватись, що власне, зараз і роблять представники Московського патріархату, але те що зроблено те зроблено і тепер весь український народ може побачити за яке «отечество» вболівають «московські батюшки», за яке «воинство» моляться вони на богослужіннях і про який мир вони постійно говорять, про «русский мир». Та для України ніякого «русского мира» не потрібно, а якщо він потрібний для владики Онуфрія і його братів у Христі, то нехай їдуть до свого «великого гаспадина» до Московії і там, нехай розбудовують разом з Путлєром «Великую Русь», як це вже зробив українофоб Андрій Ткачьов.

Якщо, Блаженнійший Онуфрій не хоче, щоб проливалася кров і припинилася війна, то нехай припинить антиукраїнську агітацію в храмах і монастирях (особливо в Почаївській лаврі) УПЦ МП, засудить офіційно агресію Росії проти України.

Натомість, ми бачимо зараз лише слова, а діла самі свідчать про те, що Московський патріархат в Україні є п’ятою колоною і різними способами розколює нашу Вітчизну.

54

Можна з впевненістю сказати що по ордену від государя Путіна святітєлі заробили. Мабуть отримають, коли поїдуть на торжества до Москви. Цікаво, якби виступав Путін, вони теж сиділи б ?!!!

Думай Україно!

прот. Миколай Капітула