joomla

25 червня 2015 р., в день пам’яті преподобного Онуфрія Великого, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон з архіпастирським візитом відвідав Різдво-Богородичну громаду с. Мильча Дубенського району, яка нещодавно приєдналася до УПЦ Київського Патріархату.

В цей день парафіяни відзначають храмовий відпуст, оскільки в їхньому храмі знаходиться чудотворна ікона преподобного Онуфрія Великого.

На церковному подвір’ї свого архіпастиря зустріли парафіяни, які привітали владику теплими словами та вручили архієрею запашний коровай.

У храмі до архієпископа Іларіона звернувся настоятель священик Анатолій Саюк, який запросив владику очолити святкове богослужіння.

За літургією архієпископу Іларіону співслужили: благочинний Дубенського районного благочиння протоієрей Ігор Загребельний; настоятель храму священик Анатолій Саюк та прибуле духовенство.

Разом з вірними за святковим богослужінням також молились і представники влади, зокрема голова Дубенської РДА Юрій Парфенюк, в.о голови Дубенської районної ради Олександр Козак та сільський голова Мильчі Юрій Міщук.

Під час Малого входу владика Іларіон, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, підніс до сану протоієрея священика Анатолія Саюка, а протоієрея Віктора Максимюка нагородив черговою богослужбовою нагородою – правом носіння палиці.

За літургією були піднесенні додаткові прохання про мир в Україні та прохання про подолання розділення Української Православної Церкви.

Також помолились і за упокій загиблих на Донбасі воїнів, які віддали своє життя за волю, незалежність і цілісність Української Держави.

Прикінці богослужіння архіпастир виголосив повчальне слово в якому закликав вірних до молитви за Україну, а також за тих, хто з нами ворогує, щоби Всемилостивий Господь просвітив злі серця та подав Батьківщині мир та Своє благословення.

По завершенні літургії відбувся хресний хід навколо храму з читанням Євангелія та окропленням вірних освяченою водою.

Потім владика Іларіон привітав громаду із святом та подякував за їхній вклад в об’єднання українського православ’я в єдину Помісну Українську Православну Церкву.

Також архіпастир вручив активним парафіянам Архієрейські благословенні грамоти.

В свою чергу протоієрей Анатолій Саюк подякував архієрею та прибулому духовенству за візит та спільну молитву.

Завершилось святкове богослужіння уставним многоліттям.

Прес-служба Рівненської єпархії