joomla
 

У понеділок, 08 жовтня, Свято-Михайлівський храм Млинова відзначив дві  події: прибуття Чудотворної Дубинської ікони Пресвятої Богородиці та архієрейське богослужіння.

Ікону до храму привезли Млинівський благочинний протоієрей Василій Ліщук та багатолітній спонсор, голова Дубенської райдержадміністрації Данило Корилкевич. Ікону урочисто зустріли учні Недільної школи, які продекламували зворушливі поезії до Божої Матері, а дорогу, якою несли святиню, посипали квітами.

По обидва боки алеї, що веде до церкви, вишикувався живий коридор із дітей з вишитими рушниками – так радо вітала громада прибуття ікони та архієрея. Владику зустрічали із квітами та хлібом-сіллю, декламуючи поетичні рядки про його роль у житті єпархії в цілому та кожного парафіянина зокрема, бажаючи йому працювати у Божому винограднику ще багато літ .

У храмі до архієпископа звернувся настоятель прот. Тарас Варварук, урочисто запросив архієрея освятити вівтарні розписи та відправити Божественну літургію, при цьому подякувавши владиці за постійну турботу та цінні поради.

За літургією Його Високопреосвященству співслужило численне духовенство Рівненської, Івано-Франківської, Чернівецької, Волинської єпархій, яке прибуло на запрошення настоятеля Свято-Михайлівської церкви протоієрея Тараса Варварука.

Перед початком Божественної літургії було освячено розписи вівтаря, а присутніх окроплено освяченою водою.

Під час відправи усі мали змогу насолоджуватися чудовим співом кліросного, академічного та дитячого хорів, майстерність яких усе більше удосконалюється.

Такі 2 важливі події зібрали до храму чимало людей не лише із Млинова, а й із навколишніх сіл. Найбільшу активність проявили педагоги та учні Млинівської гуманітарної гімназії, які майже усією «родиною» прийшли до храму. Усі хотіли приклонитися до Чудотворної ікони і отримати архієрейське благословіння. У храмі панувала особлива, піднесена атмосфера, сповнена взаємоповаги, любові один до одного.

Після заамвонної молитви із повчальним словом до присутніх звернувся владика Іларіон, який зазначив, що молитва є важливим засобом очищення людської душі, дає можливість кожному стати добрішим, милосерднішим.

Архіпастир також коротко розповів про історію Чудотворної ікони, навів приклади багатьох зцілень, які відбуваються і в наш час, побажав присутнім, щоб їхні молитви були почуті.

По завершенні Божественної літургії було відслужено молебень до Пресвятої Богородиці.

Насамкінець Високопреосвященний владика Іларіон нагородив благословенними архієрейськими грамотами керівників та колективи церковних хорів, недільної школи, сестринства, громади Свято-Михайлівського храму, керівника та усіх учасників навчально-виховного процесу Млинівської гуманітарної гімназії, керівника та працівників їдальні Млинівського дитячого ясел-садка № 1 «Казка», голову та весь колектив Млинівської селищної ради, координатора роботи з установами та організаціями, які є спонсорами Свято-Михайлівської церкви.

По закінченні усіх присутніх було помазано святим єлеєм.

Крім того, дитячий та академічний хори невеличкий концерт. У їхніх творах звучали слова подяки Богові, Пресвятій дали Богородиці за всі ті дари, якими Вони нас обдаровують. Діти у піснях дякували своїм батькам за радісні дні дитинства, звеличували Україну та свій народ.

По обіді Чудотворну Дубинську ікону Пресвятої Богородиці за участю учнів Млинівської ЗОШ №3 було урочисто проведено із храму.

Світлана Швайчук,

учитель Недільної школи Свято-Михайлівського храму Млинова