joomla
 

17 грудня, в день пам’яті святої великомучениці Варвари, Високопреосвященний Іларіон архієпископ Рівненський і Острозький очолив Божественну літургію у Свято-Варваринському жіночому монастирі м. Дубно.

Перед початком літургії свого архіпастиря зустрічали настоятельниця монастиря ігуменя Анна та прихожани, котрі вручили владиці коровай та квіти. Після цього ієромонах Софроній звернувся до архієпископа Іларіона з вітальним словом та запросив архієрея очолити святкове Богослужіння.

Цього року на празник прибуло духовенство з Дубенського, Рівненського та Радивилівського благочинь. На святі були високоповажні гості – мер міста Дубно Антонюк Василь Михайлович, депутат Дубенської міської ради Дудко Леонід Іванович, добрий друг монастиря, колишній головний лікар Дубенського онкодиспансеру Петро Романович Комісарук. Храм був наповнений людьми, які незважаючи на складні погодні умови прибули з різних куточків міста та району. Прикрасили службу своїм співом хористи зі Свято-Покровського кафедрального собору міста Рівного.

Під час проповіді владика Іларіон розповів про великий, мученицький подвиг святої великомучениці Варвари. Провів аналогій між життям святої та життям сучасного православного християнина.

Завершилося святкове Богослужіння молебнем та виголошенням многоліття. Владика привітав матушку Анну, усіх прихожан монастиря зі святом та побажав настоятельці міцного здоров’я та терпеливості, наснаги у справі відродження та розбудови обителі.

На завершення свята, за трапезою, хористи монастиря виконали декілька духовних піснеспівів, які супроводжувалися грою на бандурах. Підготувала такий невеличкий святковий концерт регент монастиря Іванна Прокопчук.


ієромонах Софроній (Бордюк)