joomla

19 грудня 2012 року, Свята Православна Церква вшановує пам'ять святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських, чудотворця (бл. 345). Цього дня своє престольне свято відзначає Свято-Миколаївська громада м. Дубно.

На запрошення настоятеля Миколаївського собору прот. Романа Хомина, в цей день святкову Божественну літургію очолив Високопреосвященний Іларіон архієпископ Рівненський і Острозький.

На церковному подвір’ї владику зустріли місцеві парафіяни та вихованці недільної школи, які за давньою українською традицією, піднесли архіпастирю хліб та сіль.

У храмі до архієпископа Іларіона звернувся настоятель, котрий запросив архієрея очолити святкове Богослужіння.

Під час літургії владиці співслужили: благочинний церков Дубенського району прот. Олег Куцеля, настоятель храму прот. Роман Хомин та запрошене духовенство.

За Богослужінням молився міський голова м. Дубно Василь Михайлович Антонюк.

В день престольного свята храм був наповнений прихожанами, багато з яких причастилися святих Тіла і Крові Господньої.

Після запричасного стиха наймолодші прихожани храму привітали співом та віршами всіх присутніх зі святом.

Прикінці літургії з повчальним словом звернувся архієпископ Іларіон, котрий розповів про життя святителя Миколая та привітав усіх прихожан собору з храмовим празником.

По завершенні літургії було відслужено молебень до святителя Миколая та преподобного Меркурія Бригинського, ікона якого разом з частичкою нетлінних його мощей була подарована собору.

Закінчилося Богослужіння уставним многоліття.

Прес-служба Дубенського благочиння