joomla

18 січня в переддень Хрещення Господнього у Свято-Покровському кафедральному соборі м. Рівне духовенством храму на чолі із старшим священиком прот. Романом Довбетою було відслужено Царські часи, Зображальні, а також Літургію святителя Василія Великого, яка розпочалася Вечірнею з читанням 13-ти парамій (уривків зі Святого Писання, які розкривають зміст та значення свята Богоявлення).

Після Божественної Літургії клірики кафедрального собору відслужили чин Великого освячення води у водосвятному ківорії, котрий знаходиться на церковному подвір’ї. Завершилось Богослужіння Хрещенського сочельника чином Прославлення. На середину храму була винесена ікона Хрещення Господнього. Чин прославлення відбувається перед святами Різдва Христового і Богоявлення. Після відпусту вечірні або літургії посеред церкви поставляється світильник біля аналою з іконою, перед яким духовенство, хористи співають тропар і на "Слава, і нині" - кондак свята. Свічка тут означає світло Христового вчення - Божественне просвіщення, яке дарується людям в Богоявленні.

В кінці відправи, старший священик собору прот. Роман Довбета привітав присутніх із Навечір’ям Богоявлення і побажав, щоб, через споживання цієї святої води – Великої агіасми, Господь посилав духовне і тілесне здоров’я всім прихожанам храму, які у великій кількості цього дня прийшли до Свято-Покровського собору, що є беззаперечним підтвердженням побожності нашого українського народу.

прот.Миколай Капітула,

клірик Свято-Покровського  кафедрального собору м. Рівне