joomla

24 квітня 2013 р. в каплиці Пресвятої Богородиці, яка знаходиться навпроти ревматологічного відділення Рівненської обласної лікарні був відслужений черговий водосвятний молебень.

Час невпинно біжить, і, важливо цей час не прожити марно, пам’ятаючи про те, що людина – найвище творіння Бога повинна бути постійно вдячною за все Своєму Творцеві. Не вийнятком являється і час хвороб, які за вченням святих отців, коли бувають перенесені з терпінням і вдячністю «зараховуються замість подвигу, і навіть більше» ( св. Серафим Саровський). А святитель Тихон Задонський, чудотворець, нагадує християнам, що хвороба: «хоча й мучить тіло, але дух спасає».

В пасхальний період 2013 р., виповнюється рік з того часу, коли на території Рівненської обласної лікарні була зведена каплиця на честь Пресвятої Богородиці, фундатором Занюком Юрієм Васильовичем як знак подяки за благодатну допомогу Пресвятої Владичиці.

PICT0033

З листопада 2012 року, щосереди, о 14.00 год., з благословення Високопреосвященнійшого Іларіона, архієпископа Рівненського і Острозького, котрий взяв участь в освяченні цієї каплиці, звершуються водосвятті молебні за тих, хто лікує і лікуються, котрі звершує прот. Сергій Лучанін, настоятель Свято – Воскресенського храму м. Рівного (Новий Двір).

Капличка має високий духовний авторитет та центр віри в лікувальній справі, адже на руці Богоматері вдячні пацієнти та медики нав’язують різнокольорові стрічки. Символічно, але своїм напрямком каплиця дивиться на операційну хірургії, що також, допомагає у відповідальний операційний час укріплятись лікарям вірою в допомогу Божу.

З часу освячення каплиці, ця невеличка святиня стала місцем молитовних звернень до Бога через посередництво та заступництво Матері Божої – Пречистої Діви Марії.

прот. Сергій Лучанін,
кандидат богословських наук
член національної спілки журналістів України