joomla

Вербна неділя або Неділя ваїй, у яку Церква Христова згадує вхід Господній в Єрусалим, належить до найбільш шанованих свят в році. Цього дня, традиційно, до православних храмів приходить багато християн, що робить богослужіння особливо святковим.

В цю Вербну неділю, 28 квітня 2013 року у Свято-Покровському соборі м. Рівне було звершено дві Божественні літургії. Першу літургію очолив протоієрей Олег Грицак у співслужінні протоієрея Миколая Головченка, диякона Влодимира Іваника та диякона Володимира Чорного, а другу – старший священик собору протоієрей Роман Довбета у співслужінні протоієрея Петра Мартинюка, протоієрея Миколая Капітули, протодиякона Віталія Рибчинського та диякона Назарія Вернюка.

Цього року помолитися та взяти вербу до кафедрального храму прийшло близько 10 000 чоловік, а до причастя – понад 3000. Дуже приємно було бачити серед присутніх велику кількість молоді та дітей.

Щиро дякуємо Богові, що віра православна на нашій Українській землі, передається з покоління в покоління і має гарне майбутнє.

клірик Свято-Покровського
кафедрального собору м. Рівне
протоієрей Миколай Капітула