joomla

Щороку у дев’яту п’ятницю після Пасхи у Свято-Георгіївській обителі на Козацьких Могилах відбувається всенародне вшанування пам'яті козаків, що загинули на полі битви під Берестечком.

Так і цього року, 5 липня 2013 р., було відслужено Божественну літургію, яку у співслужінні насельників монастиря та запрошеного духовенства очолив намісник – архімандрит Митрофан (Бутинський).

Під час богослужіння співав хор недільної школи Свято-Михайлівського храму смт. Млинів.

По завершенні літургії на паперті перед Свято-Георгіївським собором, поряд з козацькою усипальницею було відслужено Вселенську панахиду.

В кінці відправи архімандрит Митрофан подякував всім за спільну молитву та наголосив на важливості вшанування всіх полеглих за Святу Православну віру та Неньку Україну.

Те, що на Козацькі Могили йдуть люди, свідчить про те, що українці не забули того славного подвигу, вшановують полеглих козаків і моляться за спокій їхніх душ. Бо, не пам’ятаючи й не шануючи свого минулого, сьогодні неможливо повноцінно та свідомо жити духовним життям. Тому, для кожного православного українця Козацькі Могили повинні бути символом відродження нашої духовності й Батьківщини.

за інформацією monastyr.in.ua