joomla

Святі отці зазначають, що найбільше у боротьбі із пристрастями та спокусами допомагає сповідь. Саме це таїнство сприяє усвідомленню людиною своєї недосконалості, дає змогу позбутися прогрішень та одержати Божу допомогу в їх подоланні. Сам Господь встановив Таїнство Покаяння. У ньому так само, як і у Хрещенні, віруюча людина після осмислення, сповідування гріхів та свідченням перед Богом свого бажання змінитися на краще, стає очищеною й отримує необхідні духовні сили на шляху до спасіння.

Традиційними у Свято-Михайлівському храмі смт. Млинів стали підготовчі заняття з дітьми, які уперше приступають до таїнства Покаяння. Настоятель храму та учитель Недільної школи розповіли дітям та їх батькам про важливість цих таїнств у житті кожної людини, пояснили, що потрібно намагатися берегти душу у чистоті і очищувати її від бруду. Заняття у формі бесід, рольових ігор виробляють у дітей навички духовного спілкування, уміння аналізувати власні і чужі вчинки, бажання змінювати себе і оточуючих на краще.

Діти більше дізналися про храм, його облаштування, особливості поведінки під час богослужіння, навчилися приступати до ікон, брати у священика благословення.

Багато цікавої і корисної інформації отримали батьки щодо морального виховання своїх дітей, підтримки їх духовного росту, разом із тим самі морально і духовно збагатилися.

До Таїнства Сповіді діти приступили напередодні Божественної літургії, під час Всенічного богослужіння. У суботу та неділю храм був переповнений учнівською та студентською молоддю, батьками, учителями. Після Божественної літургії було відслужено молебень за навчання. Дітям, які вперше приступили до цього таїнства, було вручено Пам’ятки про першу Сповідь, після чого учні Недільної школи дали невеличкий концерт.

Із повчальним словом до усіх присутніх звернувся настоятель храму протоієрей Тарас Варварук, який привітав наймолодших парафіян із першою у їхньому житті сповіддю і звернув увагу усіх на важливості тримання у чистоті своєї душі як найбільшого скарбу. Отець Тарас також побажав як дітям, так і їх батькам, учителям хороших успіхів у здобутті знань, щедрих врожаїв на освітянській ниві.

Насамкінець усіх дітей та учителів було окроплено освяченою водою.

Світлана Швайчук,
учитель Недільної школи
Свято-Михайлівського храму Млинова