joomla

Голодомор – одна з найстрашніших гуманітарних катастроф в історії людства. Цього року ми відзначаємо сумний ювілей – 80 років з часу цих трагічних подій.

Це безпрецедентний злочин у світовій історії. Бо штучний голод був спрямований не лише на фізичне знищення українців. Комуністичний режим прагнув позбавити українську націю її волелюбного духу, поставити знесилених голодом, страхом та відчаєм українців на коліна. Стерти генетичну пам'ять народу. Викорінити навіть думки про свободу та власну державу.

Мільйони загиблих. Десятки мільйонів ненароджених. Понівечені людські долі. Виснажена душа українського народу. Немислимий масштаб цієї трагедії.

23 листопада громадськість міста Кузнецовськ віддала шану невинно загиблим українцям від голоду 1932-1933 років. В знак пам'яті у місті відбулися вечір-реквієм, панахида та запалення свічок пам’яті в рамках Всеукраїнської акції «Запали свічку».

Перед присутніми на цих заходах виступили в.о.міського голови Ігор Куц, благочинний Володимирецького району, настоятель Свято – Покровського храму протоієрей Віталій Боднар, голова Кузнецовської міської організації Української Народної Партії Степан Жданюк, депутат міської ради Юхим Чугай.

На головній площі зібралося чимало кузнецовців, щоб запалити свічку пам’яті та пом’янути безневинно убієнних хвилиною мовчання.

Отець Віталій та хор Свято-Покровської церкви відслужили поминальну панахиду за загиблими під час голодоморів.

Із лампадок та свічок цього дня учасники зібрання виклали символічний хрест, який символізував нашу скорботу і пам'ять про мільйони загублених життів співвітчизників.

Кузнецовці не забули, кузнецовці пам’ятають!

За інформацією kuznetsovsk-rada.gov.ua