joomla

Petro_Shygel-6Petro_Shygel-526 липня у Свято-Покровському храмі м. Сарни відбулося прощання з новопреставленим благочинним парафій Сарненського району протоієреєм Петром Щигелем, який упокоївся 25 липня.

З благословення керуючого Рівненською єпархією Митрополита Рівненського і Острозького Євсевія, духовенством єпархії було відправлено заупокійну Божественну літургію. Літургію очолив найстарший з благочинних Рівненської єпархії – благочинний парафій Млинівського району протоієрей Василь Ліщук, якому співслужили: канцлер єпархії протоієрей Сергій Лучанін, благочинні та священики Рівненської єпархії. У храмі молилися також представники духовенства Римо-Католицької Церкви.

Petro_Shygel-4Petro_Shygel-3Близько тисячі прихожан та тих, хто знали й поважали протоієрея Петра, прийшли помолитися за спокій його душі та провести його в останню путь.

По закінченні літургії заупокійну літію очолив канцлер єпархії протоієрей Сергій Лучанін, який звернувся до присутніх зі словом про покійного. Отець Сергій торкнувся питання життя й смерті, які турбують кожну людину, але по-особливому це питання осмислюється християнином, тому, що, хоч тіло людське зазнає смерті, душа людська є безсмертною…

Petro_Shygel-2Petro_Shygel-1Протоієрей Сергій, священики та миряни висловили щире співчуття родині новопреставленого протоієрея Петра. Також отець-канцлер передав співчуття родині та парафіянам від керуючого єпархією митрополита Євсевія.

Скорботна процесія, за участі близько п’ятдесяти священиків та великої кількості людей, тричі обійшла храм з гробом покійного та провела його за храмову огорожу.

Поховали новопреставленого протоієрея Петра 27 липня у його рідному селі Віжомля на Львівщині, на сільському цвинтарі біля могили матері. Після Божественної літургії в сільському храмі було звершено чин відспівування. У заупокійних богослужіннях брала участь скорботна делегація священиків Рівненської єпархії на чолі з благочинним парафій Володимирецького району протоієреєм Віталієм Боднарем.

Прес-служба Рівненської єпархії