joomla

6 квітня 2014 року, у п’яту неділю Великого посту Православна Церква вшанувала пам’ять преподобної Марії Єгипетської.

Напередодні, 5 квітня, у суботу ввечері, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, відслужив Всенічне бдіння у Свято-Покровському кафедральному соборі м. Рівне, а в неділю – Божественну літургію святителя Василія Великого.

Його Високопреосященству співслужило духовенство кафедрального храму.

Під час Малого входу, владика Іларіон, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, до дня Святої Пасхи 2014 року, нагородив клірика собору – протоієрея Анатолія Матяшка – правом носіння митри.

Після Євангельського читання архіпастир звернувся до вірних з повчальним словом, в якому зосередив увагу на подвизі покаяння преподобної Марії Єгипетської.

По завершенні літургії був відслужений молебень, під час якого владика Іларіон особливою молитвою звернувся до Всемилостивого Бога про визволення України від нашестя чужинців.

Потім архієрей, відповідно до Указу Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, за заслуги з відродження духовності в Україні та утвердження Помісної Української Православної Церкви, нагородив Якимчук Софію Модестівну Орденом Святої великомучениці Варвари а також привітав з Днем народження відомого громадського діяча Коваля Романа Ярославовича.

Завершилось богослужіння уставним многоліттям.

Прес-служба Рівненської єпархії

фото Андрій Куцюк