joomla

06 травня Свята Православна Церква вшановує Вмч. Георгія Побідоносця (Юрія Переможця) (303). Мц. цариці Олександри (303). Мчч. Анатолія і Протолеона (303).

Для Свято-Георгіївського чоловічого монастиря на Козацьких Могилах цей день є по-особливому урочистим, оскільки головний храм обителі є освячений на честь Святого Мученика Георгія Побідоносця.

У понеділок ввечері у Свято-Георгіївському чоловічому монастирі на "Козацьких Могилах" було відслужено святкове Всенічне Бдіння.

А в сам святковий день Божественну Літургію у храмі звершив намісник монастиря - ігумен Софроній (Бордюк) у співслужінні насельника обителі ієромонаха Онуфрія (Ляди), прот. Ігоря Данилюка благочинного Радивилівського благочиння, прот. Іоана Мациканича благочинного Корицького благочиння, прот Дмитра Борейка (Дрогобицько Самбірська єпархія), прот Олега Савчука, прот. Тараса Варварука, прот. Івана Ліщука, прот. Степана Шири (Львівська єпархія), прот. Миколая Збитковського, ієромонаха Мілетія (Вінницька єпархія), прот. Михайла Льоди, свящ. Василія Гриника, свящ. Юрія Ковальчука, та свящ. Мирослава Мартинника (Львівська єпархія).

Цього святкового дня храм був наповнений прихожанами з с.Пляшева, а також паломниками, що прибули до монастиря з різних сіл та містечок Рівненщини та Волині. Багато людей у цей день приступили до Святих Таїнств Сповіді та Причастя.

Під час заамвонної молитви зі словом проповіді до присутніх звернувся прот. Миколай Збитковський.

Урочисте богослужіння завершилось хресним ходом навколо храму та уставним многоліттям.

Наостанок митр. прот Дмитро Борейко привітав усіх зі святом, також подякував наміснику обителі за запрошення.

Також в цей святковий день на знак Благословення за щиру працю на користь Святої Церкви Христової та розбудову і розвиток Свято-Георгіївського монастиря на "Козацьких Могилах" та з нагоди храмового свята, усім хористам нашої обителі на чолі із регентом хору матушкою Надією Савчук було вручено монастирські подяки.

За інормацією monastyr.in.ua