joomla
Помилка
  • JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /home/cerkvarv/rivne-cerkva.rv.ua/www/images/stories/2011/09/zystrich
Повідомлення
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2011/09/zystrich
В неділю, 18 вересня 2011 року, з благословення Високопреосвященнійшого митрополита Рівненського і Острозького Євсевія, вікарій Рівненської єпархії єпикоп Дубенський Михаїл, освятив новий іконостас в Свято-Петропавлівському храмі с. Карпилівка, Рівненського благочиння. По завершенні чину освячення Преосвященнійший владика Михаїл звершив Божественну літургію та відзначив нагородами жертводавців та будівничих храму.
Громада Свято-Петропавлівської парафії заснована а 2000-му році. Саме в цей рік  на свято первоверховних апостолів Петра і Павла 12 липня Пресвященнійшим єпископом Даниїлом було освячено місце під храм і поставлено хрест. Він же й освятив закладення наріжного каменя в 2001 році. Після чого і почалось зведення великого Господнього задуму у випробовуванні віри і стійкості православної родини, яка довела, що тим, що шукають Царства Божого, все інше додається сторицею. І ось, через деякий час, із землі з`явився фундамент, виросли стіни і засяяли золоті куполи нового Дому Господнього.
Звісно, у будівництві Свято-Петропавлівська громада завдячує і тим, хто вніс неоціненний  вклад у зведення святині та завдяки кому стало можливе це свято радості і милості Божої. А саме: голові Городоцької селищної ради Ткачук Олесі Олексіївні, яка від самого початку допомагає у будівництві і ніколи не відмовляє у проханнях про допомогу, завжди знаходячи правильне рішення; Гончарівському Валентину Григоровичу, у свій час голові правління  „ПРОМБУД-11”, який зі своїми працівниками надавав  безкоштовну допомогу у зведенні храму; Кондратюку Борису Олексійовичу, який постійно жертвує кошти на будівництво храму, а тепер пожертвував неймовірної краси іконостас. За вагомий внесок у розбудову Української Православної Церкви він був відзначений Святійшим Патріархом Київським і всієї Руси Філаретом,  церковним орденом святого Миколая Чудотворця. Також громада вдячна жертводавцю Новаку Володимиру Анатолійовичу, Чубаю Миколі Григоровичу, працівнику лісового господарства  Тушкевичу  Валерію Якимовичу, та багатьом іншим віруючим не байдужим до Божого задуму. Можна перераховувати ще десятки імен людей, які внесли свій вклад в Божу справу, але сама найголовніша подяка, це свідчення Господнє про тих, хто вніс своє серце і душу у справу спасіння свого і своїх рідних. І доки буде храм, доти тут буде підноситись молитва про спасіння повік незабутніх фундаторів і жертводавців святого храму цього.
прот. Василь Кухарчук
настоятель Свято Петропавлівської парафії
с. Карпилівка, Рівненського благочиння

{gallery}2011/09/zystrich{/gallery}