joomla

З благословення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона, з 3 по 13 червня 2014р. проходив Православний літній табір для учнів недільної школи Свято-Покровського кафедрального собору.

Кожен таборовий день розпочинався молебнем у соборі, після чого діти збиралися в класі недільної школи та читали Святе Письмо, малювали, ліпили, переглядали християнські відеофільми, співали християнські пісні.

Цьогоріч, у рамках табору, з нашими вихованцями займалися і психологи, які проводили цікаві та пізнавальні заняття та рольові ігри, завдяки яким допомагали дітям розкрити свої індивідуальні особливості та подолати недоліки психологічного характеру.

Як і зазвичай, таборян згуртовували та приносили справжню радість: веселі ігри та конкурси, інтелектуальні вікторини, розгадування ребусів та кросвордів.

Всіх об`єднувала і спільна трапеза, якій завжди передувала молитва і , яка закінчувалася подякою Господу. Тому діти залюбки, як і протягом навчального року, чаювали в трапезній недільної школи собору, а в обідній час вихованців табору пригощали смачними обідами в одному з кафе нашого міста.
Друга половина дня в таборі була наповнена паломницько-екскурсійними заходами.

Зокрема, діти відвідали Хресто-Воздвиженську церкву, що в селі Волошки та Свято-Покровську парафію, що в селі Велика Омеляна, де з благословення її настоятеля і під його керівництвом, таборяни змогли ознайомитися з роботою кінно-спортивного клубу, що діє в цьому селі.

Захоплюючою для дітей була екскурсія, проведена на підприємстві «Украса», де виготовляють смачні прикраси для тортів і короваїв. Нашим діткам дозволили не тільки долучитися до виготовлення таких виробів, але і посмакувати ними.

У форматі екскурсійних заходів наші вихованці також відвідали: краєзнавчий музей, Холм Слави, зоопарк, веселі атракціони, що діють в нашому парку. У просфорні нашого собору діти табору мали змогу споглядати за процесом виготовлення та випікання просфор.

Незабутнім для всіх став заключний акорд табору, адже він проходив у Гурбах, де і знаходиться Свято-Воскресенський чоловічий монастир. Ієромонах Ніфонт з радістю зустрів таборян-паломників і, після спільної молитви, розповів присутнім про історію монастиря, повідав про будівельні роботи, які тривають на зведенні нового храму, а також нагадав дітям і про трагічні події, які сталися в цьому урочищі у квітні 1944 року. Монастир з усіх боків оточений сосновим лісом, а тому діти мали змогу поласувати суницями, напитися води з джерела, пограти в ігри та покупатися. Наприкінці дня таборяни повернулися в монастир, де відбулося закриття табору та вручення всім таборянам іконок св.вмч. Варвари та книг з іі житієм і, звичайно, подякою Богові за дні, проведені у таборі.

Табір допомагає творити справжню християнську родину, в якій панує дух молитви, співпереживання, безкорисливості, жертовності, терпимості до ближнього, прощення, християнської радості та любові, адже саме на таких засадах і має відбуватися християнське виховання дітей і нехай допоможе нам у цьому Господь.

Мирослава Хоміцька