joomla
Свята Церква в честь Матері Сина Божого встановила чотири Богородичних празники: Різдво Пресвятої Богородиці, Введення в храм Пресвятої Богородиці, Благовіщення та Успіння Божої Матері.
У нас, в Україні, особливо урочисто вшановують Матір земну та небесну - Пресвяту Богородицю. Її називають і Царицею, і Владичицею.
По особливому в нас вшановують ще й свято Покрови Пресвятої Богородиці, собор Пресвятої Богородиці хоч вони і не входить до двунадесятих празників. За словами святого Андрія Критського «День Різдва Пресвятої Богородиці є для нас початок свят.  Воно служить провісником благодаті й істини».Тому вірні Православної Церкви в честь нашої Заступниці перед її Сином — Господом нашим Ісусом Христом, будують Божі храми в честь Пресвятої Богородиці.
Храм на честь Різдва Пресвятої Богородиці збудували у свій час і у с. Русино-Берестечко, що у Демидівському районі. 21 вересня, з благословення Високопреосвященнійшого митрополита Євсевія, та на запрошення місцевого настоятеля о. Степана Олійника і парфіян с. Русино-Берестечко, до них на храмове свято прибув вікарій Рівненської єпархії, Преосвященнійший Михаїл, єпископ Дубенський, який звершив святкову Божественну Літургію. Його Преосвященнійшому співслужили: настоятель Свято-Різдвобогородичної парафії села Русино-Берестечко ієрей Степан Олійник, настоятель Свято-Іванобогословської парафії смт. Демидівка, благочинний парафій Демидівського району прот. Василь Іваник, настоятель Свято-Михайлівської парафії села Старожуків протоієрей Михайло Олійник, настоятель Свято-Успенської парафії с. Вербень Демидівського району протоієрей Василь Парфанюк, настоятель Свято-Хрестовоздвиженської парафії села Малево Демидівського району ієрей Андрій Рослюк, настоятель парафії ікони Казанської Божої Матері села Лопавше цього ж району ієрей Юрій Ковальчук, священик Володимир із селища Берестечко Волинської єпархії, протодиякон Свято-Воскресенського собору м. Рівного Петро Честковський. На Богослужінні був присутній також голова Демидівської райдержадміністрації Володимир Віннічук.
Після звершення Божественної Літургії, єпископ Дубенський Михаїл вручив благословенні грамоти голові Малівської сільської ради Віктору Кореню, парафіянам та церковному хору, якими їх за внесок в розбудову Свято-Різдвобогородичної парафії, нагородив Високопреосвященнійший Митрополит Рівненський і Острозький Євсевій.
Також в цей день преосвященнійший єпископ Михаїл звершив літію біля могили воїнів УПА, яка знаходиться біля храму.
Прес-служба Рівненської єпархії