joomla


У ніч з 26 на 27 вересня 2014 року зловмисники пограбували храм на честь Казанської ікони Божої Матері у селі Рачин Дубенського району. Цей храм разом з місцевою громадою нещодавно перейшов в юрисдикцію Рівненської єпархії УПЦ КП.

Це не перший випадок крадіжки у храмі. Так вночі з 30 на 31 серпня 2014, декілька представників Московського Патріархату, зокрема: касир і ще кілька осіб, виносили з храму ікони та церковні сосуди у підсобне приміщення, що знаходиться на території церкви. Це побачив один із жителів села і викликав міліцію. Коли правоохоронці приїхали, особи, які це робили пояснили, що виносять його для того, аби касир міг молитися вдома!!!

На цей раз вандали виламали двері у паламарці та викрали Євхаристійний набір; 2 напрестольні хрести; хрест з прикрасами настоятеля; нову дарохранительницю, яку 2 тижні тому подарували парафіяни, а також медаль «За відвагу» та Георгіївські ордени місцевого жителя Івана Волошина, які він отримав за відвагу у Першій світовій війні та після його смерті родиною були пожертвувані на храм.

Залишається сподіватися, що це не справа рук християн, які за фактом хрещення належать до Православної Церкви. Якщо дійсно за цим стоять прихильники Московського Патріархату, то це було б ганебним прикладом наруги над храмом, як християнською святинею.

IMG 4448

Прес-служба Рівненської єпархії