joomla


30 вересня 2014 року Православна Церква молитовно вшанувала пам’ять святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. В цей святковий день, керуючий Рівненською єпархією архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон з архіпастирським візитом відвідав Свято-Георгіївську парафію с. Озліїв Млинівського благочиння.

На церковному подвір'ї свого архієрея зустріли місцеві діти, які привітали владику віршами, а парафіяни піднесли архіпастирю запашний коровай.

У храмі до архієпископа Іларіона звернувся настоятель прот. Степан Тростянчук, який запросив владику очолити богослужіння.

За літургією владиці співслужили: благочинний Млинівського благочиння прот. Володимир Левандовський, настоятель храму прот. Степан Тростянчук та запрошене духовенство.

Під час богослужіння були піднесені прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців та про подолання розділення Української Православної Церкви.

У своїй проповіді владика Іларіон розповів про мученицький подвиг Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії.

По завершенні літургії був відслужений молебень до святих мучениць.

Потім архієпископ Іларіон освятив Хрест, який встановлений на церковному подвір'ї, окропив вірних освяченою водою та освятив автомобіль, пожертвуваний генеральним директором ПП «Агро-Експрес-Сервіс» Сергієм Степановичем Костючком для військових в зоні АТО.

Також архіпастир привітав настоятеля та громаду з храмовим відпустом та вручив активним парафіянам Архієрейські благословенні грамоти.

У свою чергу прот. Степан Тростянчук подякував архієрею за візит та очолену ним молитву.

Закінчилось святкове богослужіння уставним многоліттям.

Прес-служба Рівненської єпархії