joomla

Рівненська єпархія УПЦ КП з радістю сприймає дану ініціативу, яка покликана зняти напругу у міжконфесійних відносинах.

Відмічаємо, що це історична подія для всіх нас, оскільки вона є реальним кроком по утворенню в Україні Єдиної Помісної Православної Церкви.

Разом з тим, ще раз підкреслюємо, що ми ніколи не закликали і не закликаємо до погромів чи до захоплень храмів, оскільки ми не зацікавлені у розпалюванні ворожнечі з тими, з ким хочемо бути єдиними.

Також, вчергове наголошуємо, що згідно Законодавства України, кожна релігійна громада має право сама обирати свою конфесійну належність. І тому, коли парафіяни хочуть обрати Київський Патріархат замість Московського, вони мають на це законне право, і ми не може їм в цьому відмовити. Ми не агітуємо за ці рішення, вірні їх приймають свідомо та добровільно, однак наші двері відкриті для всіх, і якщо хтось хоче перейти в юрисдикцію Київського Патріархату – ми його приймаємо, хто не хоче – ми силою його не примушуємо.

Віримо, що бажання українського народу мати свою Єдину Помісну Українську Православну Церкву в скорому часі здійсниться. І ця Церква буде дійсно українською.

Нехай в цьому допоможе нам Бог!

Прес-служба Рівненської єпархії