joomla

Сьогодні українські солдати які боронять нашу землю від російських окупантів потребують особливої уваги та допомоги. Українська Православна Церква Київського патріархату постійно допомагає українському війську. Ця допомога є як матеріальною так і духовною. Остання особливо важлива, оскільки спрямована на духовний та психологічний настрій захисника Вітчизни. В цьому контексті таїнства Сповіді та Причастя можуть впливати найбільш благотворно і принести хороші результати. Саме тому сьогодні багато наших священиків відвідують українських солдат у зоні АТО та полігонах, де звершують для них Божественну літургію, даючи їм можливість прийняти Тіло і Кров Христові.

У неділю, 21 грудня 2014 р. близько 40 солдат, що тимчасово дислокуються на Рівненському полігоні, у Свято-Хрестовоздвиженському храмі с. Богдашів отримали можливість приступити до Святої Сповіді і Причастя.

Зворушливі піснеспіви, тепла атмосфера древнього храму не в одного викликала скупу солдатську сльозу. Варто зауважити, що багато з них вперше за свідоме життя переступили поріг храму та побували на Богослужінні. По завершенні літургії, яку звершили прот. Тарас Волянюк та свящ. Роман Сєткін солдатам було вручено молитовники та іконки. Також священнослужителі благословили українських військових на несення почесного обов’язку – захисту Держави.

прот. Тарас Волянюк