joomla

Звернення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона до духовенства та вірних Рівненщини

Всечесні отці, дорогі у Христі браття і сестри!

На превеликий жаль ми сьогодні знову стали свідками чергового конфлікту між православними громадами Московського та Київського патріархатів на Рівненщині. Так у селах Бадівка та Птича місцеві громади, які нещодавно більшістю голосів перейшли в юрисдикцію Київського патріархату і надалі не можуть звершувати богослужіння у своїх храмах, адже завезені монахи та прихильники УПЦ МП не дають можливості парафіянам спокійно помолитись.

Тому у цей непростий час, прошу отців, братів та сестер Рівненської єпархії УПЦ Московського патріархату не провокувати насильство та воржнечу, поважати конфесійну належність кожного християнина, прислухатись один до одного, допомагати один одному, завжди пам'ятаючи слова Христові: що «з того знатимуть усі, що ви Мої ученики, якщо будете мати любов між собою» (Ін. 13,35), а «любов довготерпить, милосердствує, любов не заздрить, любов не вихваляється, не пишається, не безчинствує, не шукає свого, не гнiвається, не замишляє зла, не радiє з неправди, а радіє iстинi» (1 Кор. 13, 4-6).

Тому маймо любов між собою та будьмо справжніми християнами. Бо саме в християнській любові утверджується Церква Христова, міцніє держава і ми стаємо сильнішими.

З любов'ю у Христі

Іларіон,
архієпископ Рівненський і Острозький