joomla

19 січня, в день Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон звершив Божественну літургію святителя Василія Великого та чин Великого освячення води у Свято-Покровському кафедральному соборі м. Рівне.

За богослужінням владиці співслужили: заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків УПЦ КП архімандрит Кіріон (Інасарідзе), намісник Пересопницького чоловічого монастиря ігумен Григорій (Нерета) та соборне духовенство.

Під час літургії були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців та прохання про подолання розділення Української Православної Церкви.

За богослужінням архіпастир звернувся до вірних з повчальним словом в якому розкрив суть свята Богоявлення.

Також владика Іларіон, відповідно до Указу Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета нагородив Анатолія Івановича Пивоварчука Орденом Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого І ступеня та Миколу Романовича Вараницького Орденом Святого Миколая Чудотворця.

Після цього архієпископ Іларіон у супроводі соборного духовенства під спів тропаря «Глас Господній над водами лунає...» вийшов на подвір’я собору, де у Водосвятному ківорії освятив воду.

Цього дня тисячі рівнян прийшли до кафедрального храму, щоби взяти участь в святочному богослужінні та набрати Богоявленської води – Святої Агіасми.

Після завершення Великого освячення води владика Іларіон із духовенством окропили святою водою всіх присутніх.

Прес-служба Рівненської єпархії