joomla

 


21 листопада Преосвященнійший Михаїл Єпископ Дубенський здійснив архіпастирський візит у м. Кузнецовськ, де на запрошення настоятеля Свято-Михайлівського храму прот. Сергія Ляхіна очолив Божественну Літургію.

Його Преосвященству співслужили благочинний Володимирецького району митр. прот. Віталій Боднар, настоятель Свято-Михайлівського храму прот. Сергій Ляхін та духовенство Володимирецького благочиння.

На Богослужіні був присутній мер м. Кузнецовськ Анощенко Сергій Іванович.

Після Євангельського читання владика Михаїл звернувся до вірних з повчальною проповіддю у якій наголосив, що свято на честь архистратига Божого Михаїла та інших Небесних Сил дає нам пояснення звідки взялося зло на землі, і що джерелом цього зла є найбільший гріх – гордість. Початок цього гріха був саме на Небесах. Денниця, колись найсвітліший ангел, що був найближчим до Бога, возгордився і повстав проти свого Творця, спокусивши частину ангелів. Інший полум'яний Серафим Михаїл сказав: «Хто як Бог», та скинув гордого денницю з Неба. Владика зауважив, що переміг саме Михаїл, а не сатана, перемогло добро а не зло… І тому ми повинні в своєму житті пам’ятати про це, оскільки свідченням цьому є безліч прикладів з нашого життя.

Після Божественної Літургії відбувся святковий хресний хід, по завершенні якого настоятель Свято-Михайлівського храму прот. Сергій Ляхін подякував Преосвященному єпископу Михаїлу за архіпастирський візит, та привітав владику зі святом.

Потім Його Преосвященство на запрошення Володимирецького благочинного митр. прот. Віталія Боднара відвідав Свято-Покровську парафію м. Кузнецовськ, де у співслужінні митр. прот. Віталія та духовенства Володимирецького благочиння відслужив молебень. На цій відправі молилися учні Кузнецовської гімназії та вихованці місцевої Недільної школи.

Після молебню прот. Віталій та учні Недільної школи привітали єпископа Михаїла з днем Тезоіменитства, а в свою чергу владика подякував їм за щирі вітання.

Закінчилось Богослужіння уставним многоліттям.

Прес-служба Рівненської єпархії