joomla

 

14 січня свята Православна Церква вшанувала пам’ять святителя Василія Великого. У цей зимовий день Свято – Василівська громада  в мальовничому с. Руда – Красна, Рівненського районного благочиння, відсвяткувала, свій храмовий празник.

Святкове Богослужіння очолив  прот. Олександр Літвінцов (с. Жобрин), якому співслужили настоятель храму митр. прот. Микола Косік та запрошене духовенство Рівненського благочиння.

Також, на свято було запрошене керівництво області та району: А.О. Юхименко- перший заступник голови облдержадміністрації, В.В. Карпенчук -   голова Рівненської районної  адмістрації, М.І. Свінтозельський – голова Рівненської районної ради, Л. М. Бушко – депутат районної ради, О. Я. Білан – голова Жобринської сільської ради.

Після Євангельського читання з проповіддю до вірних звернувся митр. прот. Василь  Вдовиченко.

По завершенні Божественної Літургії відбувся хресний до  храму. (Божа служба звершується в тимчасовому приміщенні). Де було зроблений обхід з читанням уставних Євангелій та окропленням вірних освяченою водою.

Після відпусту, до присутніх звернувся прот. Олександр Літвінцов,  та привітав громаду з храмовим святом.

Також до присутніх звернулися запрошені на свято гості А.О. Юхименко та В.В. Карпенчук які пообіцяли сприяти дальнійшому будівництву храму.

В свою чергу  настоятель храму  митр. прот. Микола Косік подякував духовенству та гостям, які прибуло на свято, за візит і спільну молитву.

Закінчилось святкове Богослужіння уставним многоліттям.

Настоятель Свято - Василівського  храму с. Руда - Красна

Прот. Микола Косік