joomla

В п’ятницю, 27 січня 2012 р., призначений Священним Синодом УПЦ Київського Патріархату, новий керуючий Рівненською єпархією - архиєпископ Рівненський і Острозький Іларіон вступив на кафедру.

В цей день, у Свято-Покровському кафедральному соборі м. Рівне, свого нового архипастиря урочисто зустріли духовенство та вірні Рівненсько-Острозької єпархії УПЦ КП.  Секретар єпархії, прот. Сергій Лучанін, привітав правлячого архієрея від імені духовенства єпархії, та зачитав привітальне слово від голови Рівненської ОДА Берташа Василя Михайловича.

Потім було відслужено молебень, який у співлужінні архиєпископа Рівненського та Острозького Іларіона, єпископа Дрогобицького і Самбірського Михаїла, благочинних та духовенства єпархії, очолив високопреосвященний Епіфаній, архиєпископ Переяслав-Хмельницький та Бориспільський, ректор КПБА.

Після молитви до присутніх звернувся архиєпископ Епіфаній, який представив духовенству та мирянам нового правлячого архиєрея та побажав владиці Іларіону Божого благословення у його керуванні єпархією, зміцнювати і продовжувати позитивні тенденції розвитку та утвердження Київського Патріархату на Рівненщині, закладені попередніми архиєреми.

В свою чергу архиєпископ Іларіон подякував усім присутнім за теплий прийом, а також наголосив на необхідності спільної праці по зміцненню Помісної Церкви в нашому краю.

На завершення, до присутніх звернувся преосвященний Михаїл єпископ Дрогобицький і Самбірський, який привітав владику Іларіона з призначенням на Рівненську кафедру, та подякував всім за спільну працю і молитви під час його служіння на Рівненщині.

Після урочистого молебню, преосвященні владики, в супроводі духовенства та вірян вирушили з храму до могили світлої пам’яті митрополита Рівненського і Острозького Даниїла (Чокалюка), де було звершено заупокійну літію.

В другій половині дня архиєпископ Іларіон оглянув Свято-Воскресенський кафедральний собор м. Рівне та познайомився з його кліром. Після цього владика відвідав єпархіальне управління та Рівненську духовну семінарію.

{youtubejw width="640" height="480"}oqZlt2VUzJc{/youtubejw}

 

Прес-служба Рівненської єпархії