joomla


У неділю, 22 липня 2012 року, Православна Церква вшановує пам'ять сщмч. Панкратiя, єп. Тавроменiйського (І), сщмч. Кирила, єп. Гортинського (ІІІ–ІV), прмчч. Патермуфiя, Копрiя i мч. Олександра (ІV), свт. Феодора, єп. Єдесського (ІХ), Кіпрської в с. Стромини (Моск. обл.) та Колоцької (1413) iкон Божої Матерi.

В цей день, на запрошення настоятеля прот. Василія Кошіля, Високопреосвященний Іларіон, архієпископ Рівненський і Острозький відслужив Божественну Літургію у Свято-Покровському храмі с. Вільбівно Острозького благочиння.

На святкове архієрейське Богослужіння з м. Рівне було доставлено ковчег із частинами мощей 83-ох преподобних отців Києво-Печерських.

Під час Божественної Літургії владиці Іларіону співслужили: старший священик Свято-Покровського кафедрального собору м. Рівне прот. Роман Довбета, настоятель храму прот. Василій Кошіль, клірик Свято-Покровського кафедрального собору м.Рівне прот. Миколай Капітула та численне духовенство.

Після запричасного стиха з проповіддю на тему Євангельського читання до присутніх звернувся настоятель Свято-Михаїлівського храму с. Оженіно прот. Юрій Андрощук.

Прикінці Літургії повчальне слово виголосив Високопреосвященний архієпископ Іларіон, в якому розповів про Богоугодне житіє і подвиги преподобних отців Києво-Печерських, а також наголосив на тому що у цей Воскресний день прихожани Свято-Покровського храму мають можливість прикластися до преподобних отців Печерських, та відчути святість цих невтомних молитвеників перед Богом за нашу Рідну землю.

Завешилось Богослужіння святковим молебнем та уставним многоліттям.

Прес-служба Рівненської єпархії