joomla

22 травня, з благословення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона, на подвір’ї Свято-Воскресенського собору в Рівному, відбулося Родинне свято. Воно привело до храму малечу з їхніми батьками, згуртувавши всіх в одному колі.

За сірою буденністю ми забуваємо про те, що міцна родина, повага до матері та батька – споконвічні цінності українського народу, а дружна сім’я – традиційна запорука й головна умова успішності українця. Щоб нагадати про це, і було задумано проведення розваг та відпочинку для прихожан храму та вихованців недільної школи «НАША ШКОЛА». Крім того, до участі у святі, були запрошені учні та наставники інших недільних шкіл Рівного і вихованці федерації козацького бойового мистецтва «Спас». Всього зібралося більше двох сотень людей.

Після молебню в храмі, яке провів духовний наставник «НАШОЇ ШКОЛИ» прот. Василь Рудніцький розпочалися розваги для дітей. Вони були організовані у формі квесту. Кожна дитина мала виконати дев’ять «НАШИХ завдань». Вони були різними – «НАШІ щічки» (боді-арт), «НАШ манікюр», «НАША браслети», «НАША розмальовка», «НАША хімічна лабораторія», «НАША пекарня», «НАШІ косички», «НАША медсестра» та «НАШ фотограф». Найскладніше було знайти фотографа, бо він не стояв на місці, а кожного, хто підходив фотографував на згадку.

За виконання кожного з поставлених завдань, дитина отримувала маленький флаєрок. Зібравши 9 штук кожен учасник міг обміняти їх на сертифікат. Цей зелений папірець давав можливість покататися поруч на каруселях та посмакувати солодкою ватою.

Яке ж Родинне свято без козаків? Спасівці влаштували цікаві ігри та забави для дорослих і дітей а також показовим виступом продемонстрували свої вміння.

Три години промайнули дуже швидко. І коли гості розійшлися, вихованці «НАШОЇ ШКОЛИ» дружно пішли на «Музейні гостини».

Наталія Музичук,
керівник недільної школи «Наша школа»