joomla


20 червня 2016 р., у День Святого Духа, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон з архіпастирським візитом відвідав Свято-Троїцьку парафію м. Рівне (Басів Кут), де з нагоди храмового свята та 25-ї річниці переходу громади в юрисдикцію УПЦ Київського Патріархату очолив святкове богослужіння

Його Високопроесвященству співслужили: обласний благочинний прот. В'ячеслав Грицак; настоятель храму, благочинний Рівненського міського благочиння прот. Леонід Поліщук; духівник єпархії прот. Іоанн Пилипчук; благочинний Дубровицького благочиння прот. Данило Ковташ; благочинний Демидівського благочиння прот. Василій Іваник, благочинний Свято-Покровського кафедрального собору м. Рівне прот. Анатолій Матяшок; ректор РДС прот. Віталій Лотоцький; клірик храму прот. Григорій Горбач та запрошене духовенство.

За богослужінням разом з численними вірними молився міський голова Рівного Володимир Хомко

Після Євангельського читання владика Іларіон звернувся до вірних з повчальним словом в якому розповів про всесильну благодать Святого Духа та Його Дари.

По завершенні літургії відбувся хресний хід навколо храму з читанням Євангелія та окропленням вірних освяченою водою.

Потім архіпастир, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета відзначив Патріаршою благословенною грамотою громаду, після чого було проспівано уставне многолітня.

Прес-служба Рівненської єпархії