joomla

24 серпня Рівне відзначило двадцять п’яту річницю Дня Незалежності України. На запрошення організаторів у святкуваннях взяв участь архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон.

Зокрема, по завершенні заупокійних відправ на кладовищах Рівного, на Майдані Магдебурзького права, поруч пам’ятного знаку «Загиблим за Україну» відбулося урочисте покладання квітів за участі голови обласної державної адміністрації Олексія Муляренка, заступника голови обласної ради Микола Драганчука, міського голови Рівного Володимира Хомка, секретаря Рівненської міської ради Сергія Паладійчука, представників різноманітних відомств, військових, родичів загиблих Героїв та громадсько-активних містян.

Згодом колона рушила до Майдану Незалежності, де архієпископ Іларіон очолив молебень за Україну.

По завершенні відправи архіпастир привітав присутніх з 25-ю річницею Незалежності України. Також із словами вітань до рівнян та гостей міста звернулись представники влади.

Потім відбулась пряма трансляція урочистостей, що проходили у Києві, а також присутні могли взяти участь у Всеукраїнському флешмобі «Співаємо разом Державний Гімн України» та долучитись до загальнонаціональної «Хвилини скорботи».

Прес-служба Рівненської єпархії