joomla

З 28 вересня по 5 жовтня 2016 року з благословення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона паломницьким центром «Воскресіння» було організовано прощу до Святої Землі.

Вже декілька років поспіль рівненські паломники мають можливість перебувати з прощею на Святій Землі, землі освяченій Народженням, проповіддю, чудесами, добровільним стражданням, розп’яттям на Хресті і Воскресінням Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа.

Традиційно паломництво розпочалося з молитви. Священнослужителями, які супроводжували прочан: протоієреєм Анатолієм Матяшком, протоієреєм Миколаєм Головченком, протоієреєм Василієм Рудніцьким та протоієреєм Миколаєм Капітулою було відслужено молебень у Свято-Покровському кафедральному соборі міста Рівного. Здається Сама Цариця Небесна Пресвята Діва Марія, чудотворний образ Якої знаходиться у Покровському соборі, супроводжувала паломників протягом всієї прощі, була Одигитрією, тобто Провідницею, адже всі перешкоди і спокуси, які виникали протягом паломництва з легкістю долалися.

Протягом тижня паломниками було звершено дві Божественні літургії у Віфлеємі та Єрусалимі та велику кількість молебнів у різних куточках Святої Землі. З молитвою прочани перебували у Віфлеємі, Єрусалимі, Єрихоні, Капернаумі, Назареті, Кані Галілейській, монастирях Іудейської пустелі та двічі мали можливість зануритись у святі води ріки Йордан.

Під час богослужінь священиками та вірянами підносилися особливі прохання про мир та злагоду в українській землі, за примноження любові, про припинення ворожнечі та розділення церковного і суспільного в Україні, за христолюбиве українське військо і весь побожний український народ.

Прочани просили Господа Бога, щоб Він Своєю всесильною правицею подав перемогу воїнам-захисникам України, посоромив неправдомовців і прогнав нечестивих ворогів із землі нашої.

Звершивши довгождану подорож до святинь Палестини та Ізраїлю паломники керовані благодаттю Божою успішно повернулися до дому несучи в своїх серцях невимовну духовну радість від відвідання святих місць.

протоієрей Миколай Капітула
головний координатор
паломницького центру «Воскресіння»