joomla

11 жовтня, в день пам’яті преподобних отців Києво-Печерських, Свято-Воскресенський храм с. Бригадирівка Радивилівського благочиння відзначив 140-річний ювілей.

З цієї нагоди святкове богослужіння очолив архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон.

Перед початком літургії владика Іларіон звершив чин оновлення храму.

За богослужінням архіпастирю співслужили: багочинний Радивилівського благочиння протоієрей Ігор Данилюк, настоятель храму протоієрей Василій Сидорук та численне духовенство.

Під час Малого входу архієпископ Іларіон, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета нагородив протоієрея Василія Сидорука черговою богослужбовою нагородою – правом носіння митри.

Прикінці літургії архіпастир привітав парафіян із знаменною подією у їхньому житті, та з благословення Святійшого Патріарха Філарета відзначив протоієрея Василія Сидорука, Сергій Базака, Михайла Базака, Анатолія Базака та Василя Сову «Медалями за жертовність до України».
По завершенні богослужіння владика освятив приміщення недільної школи та благословив спільну трапезу для всіх богомольців.

Вірянам також була представлена можливість ознайомитись із виставкою світлин з історії парафії та придбати православну літературу.

прот. Василій Сидорук