joomla

На Світлому тижні в середу у Млинівському лікарняному містечку, що у Хворощі, відбулися урочистості з нагоди відкриття поліклініки ЦРЛ. Настоятель Свято-Михайлівського храму Млинова прот. Тарас Варварук у супроводі хористів цього храму звершив освячення приміщень, після чого звернувся до присутніх із повчальним словом. О. Тарас, зокрема, розповів притчу про таланти і процитував слова Ісуса Христа:

- Хто має, тому ще додасться, а хто немає, від того забереться і те, що він нібито думає, що має.

Священик схилив голову перед усіма, хто в нелегкий час доклав зусилля для створення чудового інтер’єру поліклінічного приміщення. Прикро, коли тільки й чути: щось закривається, скорочується, згортається, припиняється, та тішить, що водночас у Млинові відновлюється, ремонтується, нуртує життя. Відтак о. Тарас побажав головному лікарю і всім працівникам закладу процвітання, міцної надійної праці на благо наших людей і українського народу.

Від імені парафіян Свято-Михайлівського храму о. Тарас вручив Віктору Ковальову ікону Агапіта Києво-Печерського – лікаря-цілителя, що ніс послух монаха в монастирі: полотно написала художниця Ніна Августін, а матеріали і кошти на ікону офірувала Неоніла Коханюк – працівниця Млинівської ЦРЛ. О.Тарас наголосив: усі, хто звертатиметься у поліклініку по допомогу, хай одержують і Агапітову підтримку, а також відчують добре слово, людяність і тепло від людей у білих халатах.

Із новосіллям вітав медичну громаду і голова райдержадміністрації Петро Рухер. Він зауважив, що відчув позитивну енергетику нової поліклініки. Є надія, що медичні послуги надаватимуться жителям району краще і в більшому обсязі, а добра слава про млинівських медиків і надалі поширюватиметься далеко за межами Рівненщини. Голова РДА пообіцяв, що районна влада, керівництво медицини докладе зусиль, щоб нічого не втратити, а зберегти і зміцнити матеріальну-технічну базу. Торік наприкінці грудня лікарня і поліклініка за сприяння народного депутата Олександра Дехтярчука одержали добротне медичне обладнання. Петро Віталійович запевнив, що і цьогоріч відбудуться такі ж «постачання», щоб люди могли одержати своєчасну кваліфіковану медичну допомогу.

Теплі і щирі слова очільник району висловив на адресу Віктора Ковальова: саме його бажання, наполегливість пришвидшили новосілля, інакше його святкували б значно пізніше.

На відкритті поліклініки побували голова районної ради Богдан Писак і голова Млинівської селищної ради ОТГ Дмитро Левицький.

До послуг пацієнтів 31 обладнаний кабінет, окреме ізоляційне приміщення фтизіатричної служби, функціонує «хірургія одного дня», де проводитимуться амбулаторні операційні втручання без стаціонарного нагляду. Крім того, обслуговуватимуть громадян більше 20 висококваліфікованих лікарів. На реконструкцію поліклініки із районного бюджету витрачено 230 тисяч гривень.

Віталій ТАРАСЮК