joomla

З 18 по 25 травня, з благословення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона, відбувалось паломництво до Святої землі, організоване паломницьким центром «Воскресіння».

Традиційно проща відбувалася під опікою священнослужителів. Цього разу паломників супроводжували намісник Свято-Георгіївського монастиря на Козацьких могилах – ігумен Софроній (Бордюк), прес-секретар Рівненської єпархії протоієрей Василій Рудніцький та протоієрей Миколай Капітула.

Протягом днів паломництва прочанами було звершено дві Божественні літургії та відслужено багато молебнів і акафістів, під час яких рівненські паломники молилися за здоров’я захисників і всіх жителів України, за мир і злагоду, за припинення ворожнечі та війни на сході нашої держави. Помолились також і за упокоєння душ всіх від віку спочилих християн, за тих, хто полягли в боях у різний час боронячи Неньку Україну.

Кожного дня перед паломниками поставали нові святині, яких на Святій землі є дуже багато.

Рівняни відвідали місця пов’язані з народженням Іоана Предтечі, монастирі Іудейської пустелі: лавру Сави Освяченого, прп. Герасима Йорданського, храм Різдва Христового у Вифлеємі, храми на полі Пастушків, святимй град Єрусалим де відвідали храм гробу Господнього, святині на Елеонській горі та святині на горі Сион, Гефсиманський сад, місця Успіння та погребіння Пресвятої Богородиці, гору Фавор, монастир на Сорокаденній горі та багато інших святих місць.

Непомітно промайнули дні паломництва до Святої землі, але маємо надію, що для кожного прочанина ця проща залишила незабутні спогади і враження та принесла велику користь для душі.

протоієрей Миколай Капітула,
головний координатор
паломницького центру «Воскресіння»