joomla

11 червня 2017 року, в 1-у неділю після П’ятдесятниці, в день пам'яті Всіх святих, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон з архіпастирським візитом відвідав Свято-Успенську парафію с. Дитиничі Дубенського району. Саме в цей день громада відзначила 25-річний перехід в юрисдикцію Української Православної Церкви Київського Патріархату.

На церковному подвір'ї свого архіпастиря зустріли місцеві діти, які привітали владику віршованими словами та піднесли архієрею коровай і квіти.

У храмі до владики звернувся настоятель протоієрей Віктор Рем'яс, який запросив архіпастиря очолити Божественну літургію, та звершити чин оновлення храму.

За богослужінням архієрею співслужили: благочинний Дубенського благочиння протоієрей Ігор Загребельний, настоятель храму протоієрей Віктор Рем'яс та прибуле духовенство.

Разом з духовенством і паствою за літургією молились представники влади: голова Дубенської РДА Юрій Парфенюк, голова Дубенської районної ради Олександр Козак та Плосківський сільський голова Борис Кочубей.

Після Євангельського читання владика Іларіон звернувся до пастви з повчальним словом.

За богослужінням були піднесені додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців та прохання про подолання розділення Української Православної Церкви.

По завершенні літургії відбувся хресний хід в центр села, де владика Іларіон освятив фігуру Хреста Господнього.

Потім архієпископ Іларіон привітав настоятеля та громаду із визначною подією в їхньому житті, та з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета відзначив Михайла Корилкевича медаллю «За жертовність і любов до України».

Архієрейською благословенною грамотою був відзначений Плосківський сільський голова Борис Кочубей, а також активні парафіяни.

Завершилось архієрейське богослужіння уставним многоліттям.

Прес-служба Рівненської єпархії