joomla

19 серпня Православна Церква відзначила одне із двунадесятих свят – Преображення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа. В цей день архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон очолив Божественну літургію у Свято-Преображенському храмі с. Олександрія Рівненського району.

За богослужінням архіпастирю співслужили: секретар єпархії протоієрей Сергій Миколайович Лучанін, благочинний Костопільського благочиння протоієрей Андрій Кононець, настоятель храму протоієрей Сергій Сергійович Лучанін, ректор Рівненської духовної семінарії протоієрей Віталій Лотоцький, ієрей Елайджа Морган (Швеція) та прибуле духовенство.

За літургією разом з духовенством та чисельною паствою молився голова Рівненської районної ради Віталій Стельмах.

Після Євангельського читання владика Іларіон звернувся до пастви з повчальним словом.

За літургією були піднесенні додаткові прохання про мир в Україні та прохання про подолання розділення Української Православної Церкви.

По завершенні Божественної літургії владика Іларіон привітав настоятеля і громаду з храмовим святом, та, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета відзначив старосту Миколу Бондара Патріаршою благословенною грамотою з відзнакою. Також Архієрейськими благословенними грамотами були відзначенні активні парафіяни.

Потім архієпископ Іларіон прочитав молитви на освячення винограду та плодів, після чого окропив приношення вірян освяченою водою.

Прес-служба Рівненської єпархії