joomla

20 серпня 2017 року, в 11-у неділю після П'ятидесятниці, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон очолив Божественну літургію у Свято-Покровському кафедральному соборі м. Рівне.

За богослужінням архіпастирю співслужили: заступник голови УЗЦЗ архімандрит Кіріон (Інасарідзе); ієрей Елайджа Морган (Швеція) та соборне духовенство.

За літургією разом з духовенством та паствою молився голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко та голова Рівненської РДА Володимир Пилипчук.

Під час Малого входу владика Іларіон нагородив ієрея Елайджу (Іллю) Моргана черговою богослужбовою нагородою – правом носіння наперсного хреста.

Правом носіння камилавки також був нагороджений ієрей Миколай Нечипорик.

За літургією були піднесенні додаткові прохання про мир в Україні та прохання про подолання розділення Української Православної Церкви.

Помолились також за упокій загиблих на Донбасі мирних жителів та воїнів, які віддали своє життя за волю, незалежність і цілісність Української Держави, та всіх загиблих на Майданах.

Під час богослужіння владика Іларіон звершив ієрейську хіротонію над дияконом Юрієм Дещинським.

По завершенні Божественної літургії архієпископ Іларіон, з благословення Святійшого Патріарха Філарета, за заслуги з відродження духовності в Україні та утвердження Помісної Української Православної Церкви відзначив Олександра Чорного Орденом святого рівноапостольного князя Володимира Великого ІІІ ступеня, а Володимира Пилипчука Орденом Святого Юрія Переможця.

Також Патріаршою благословенною грамотою була відзначена Євгенія Хоронжук.

Закінчилось архієрейське богослужіння уставним многоліттям.

Прес-служба Рівненської єпархії