joomla

12 вересня 2017 року в селі Мирогоща Дубенського району відбувались урочистості з нагоди освячення двох новозбудованих капличок на честь Покрови Пресвятої Богородиці. Однієї на території Свято-Михайлівського храму, іншої – на території Мирогощанського аграрного коледжу. Чин освячення звершив архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон.

На святі були присутні депутат Верховної ради України Олександр Володимирович Дехтярчук, голова Дубенської державної адміністрації Юрій Васильович Парфенюк, голова об'єднаної Мирогощанської громади Світлана Аврамівна Соборук, гості.

Спершу відбулося молитовне освячення каплиці біля храму, потім хресною ходою, яку очолив владика Іларіон, процесія рушила до Мирогощанського аграрного коледжу, де на владику та учасників хресного ходу очікувало все студентство на чолі з директором Віктором Ярославовичем Терновиком.

По завершенні чину освячення архієпископ Іларіон, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, відзначив очільника закладу Терновика Віктора Ярославовича – медаллю «За жертовність і любов до України» Також владика Іларіон нагородив студентів і працівників коледжу Архієрейськими благословенними грамотами.

протоієрей Володимир Ніколюк