joomla

З благословення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона, Схід України відвідала привезена з Афону чудотворна ікона Божої Матері «СКОРОПОСЛУШНИЦЯ».

Ікону супроводжували, благочинний Березнівського району протоієрей Мирослав Синиця, настоятель Свято-Михайлівської парафії смт. Соснове ієрей Тарас Юречко і благодійники, парафіяни Свято-Покровської парафії м. Березне - Василій Романовський і Юрій Карповець.

Разом з Іконою на місце бойових дій вирушили гостинці від Березнівської райдержадміністрації і парафіян Свято-Покровської та Свято-Михайлівської парафій Березнівського благочиння.

Наші захисники з великою вдячністю приймали подарунки щедрих людей. Але як каже Спаситель Господь наш Ісус Христос, не єдиним хлібом житиме людина. Великим піднесенням для наших військових, стали пісні, виконані парафіяльним ансамблем духовно-патріотичної пісні.

Першими ікону приймали на військовому полігоні в Черкаському Дніпропетровської області. День Сухопутних військ 11 грудня, став для них по особливому радісним і святковим.

Наступним пунктом зупинки став добровольчий медичний батальйон «Госпітальєри» комбатом якої є Яна Зінкевич. За роки війни через цей батальйон пройшли більше 2000 ранених бійців. « Госпітальєри» з радістю прийняли подарунки від березнівчан.

Передавши комбату добровольчого ОТГ «Волинь» Тихому безцінний подарунок від голови Березнівської райдержадміністрації Віталія Люшина, п’ять келарійових касок,волонтери взяли курс на Донецьк. Наступною зупинкою було місто Бахмут.

Зустріч з чудотворною іконою, виступ ансамблю, духовне спілкування, багато запитань від бійців, але волонтери не зупиняються на досягнутому, вони прагнуть чогось більшого. Відкрити завісу таємничості і побачити що там, на передовій. Звідкіля кожного дня привозять вбитих і поранених яких називають по телебаченні тими сухими і страшними словами, «двохсотий» і «трьохсотий»

У цьому нам допоміг військовий капелан бригади о. Ростислав, ну і звичайно Чудотворна Ікона Божої Матері. Вибір випав на Троїцьке.

Розвантаження гуманітарної допомоги. Зустріч з Іконою. Спілкування з бойовим комбатом і його побратимами які опечалені, бо два дні тому був «200». Після слів комбата що на нас дивляться через оптичні приціли ворожі снайпери, починаєш усвідомлювати яким безцінним даром Божим є людське життя.

Комбат просить відвідати місцеву школу, недавно обстріляну із страшної зброї під назвою «Град» і поділитися подарунками з дітьми. Діти з захопленням слухають українські пісні. Дізнаються про існування Української Повстанської Армії. Вчителі старшого віку зітхають і зі слізьми на очах і припадаючи до Ікони Божої Матері просять у неї припинення обстрілів які не вщухають ні на одну хвилину.

Спілкуючись з дітьми і вчителями, вирішуємо запросити хоча б п’ять дітей до нас у Березне на Різдвяні свята. Щоб діти могли хоч на пару днів відпочити від війни, дізнатися про славні традиції нашого народу…

Вечоріє. Нас просять покинути Троїцьке бо звуки пострілів значно посилюються, ніч обіцяє бути тривожною. Ікона Божої Матері займає своє місце у старенькому Мерседесі і в чудесний спосіб, через підірвані мости і бездоріжжя виводить нас на безпечну дорогу.

Дякуємо Божій Матері за її допомогу. Дякуємо всім людям доброї волі хто вніс свою лепту у звершення цієї поїздки. Імен називати не буду бо вони відомі Господу Богу. Прийде час коли все таємне стане явним і їхні імена будуть записані на небесах.

Нехай Господь дає всім здоров´я а Матір Божа покриває своїм Омофором.

Пресвятая Богородице спаси нас!


протоієрей Мирослав Синиця,
благочинний Березнівського благочиння
голова громадської ради при Березнівські райдержадміністрації