joomla

09 січня 2018 року, в день пам'яті святого апостола першомученика і архидиякона Стефана, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон з архіпастирським візитом відвідав Свято-Преображенську парафію с. Сатиїв Дубенського районного благочиння.

На церковному подвір’ї владику зустріли парафіяни, які за давньою українською традицією піднесли архіпастирю хліб та сіль.

При вході до храму архієпископа Іларіона зустрів настоятель протоієрей Юрій Гуменний, який запросив архієрея очолити Божественну літургію.

Під час літургії владиці співслужив: благочинний Дубенського районного благочиння протоієрей Ігор Загребельний, настоятель храму протоієрей Юрій Гуменний, прес-секретар єпархії протоієрей Василій Рудніцький, настоятель Свято-Троїцького храму с. Привільне ієрей Сергій Янчук та протодиякон Сергій Кульчинський.

Під час Малого входу владика Іларіон, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, нагородив протоієрея Юрія Гуменного правом носіння митри. Також правом носіння камилавки архіпастир нагородив ієрея Сергія Янчука.

Після Євангельського читання архієпископ Іларіон виголосив своє Різдвяне послання.

За літургією були піднесенні додаткові прохання про мир в Україні та прохання про подолання розділення Української Православної Церкви.

Прикінці богослужіння архієпископ Іларіон звернувся до вірних з повчальним словом та, відповідно до Указу Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, відзначив сільського голову Ларису Крупко Орденом Святої великомучениці Варвари, а меценатів Олега Стасюка, Вадима Бескіда та Едуарда Романюка Орденами Святого Миколая Чудотворця.

В свою чергу протоієрей Юрій Гуменний подякував владиці за візит та очолену ним молитву.

Завершилось архієрейське богослужіння уставним многоліттям.

Прес-служба Рівненської єпархії